https://www.kfc-diest.be/sites/default/files/styles/teamfoto/public/diest_deurne_foto.jpg?itok=YLzrU0JT

SK Deurne en KFC Diest zullen voor hun jeugdopleiding vanaf volgend seizoen zeer intensief samenwerken, spelers kunnen onderling worden uitgewisseld en we zetten met beide clubs samen de lijnen uit voor een uiteindelijke samenvoeging. We reiken ook de hand naar Sparta Schaffen om uiteindelijk tot een ééngemaakte voetbalopleiding. Met het stadsbestuur gaan beide clubs een partnership aan om alle spelertjes van Groot-Diest voluit voetbalkansen te garanderen in optimale omstandigheden.

Tijdens het nieuwe seizoen 2020-21 zullen binnen diverse leeftijdsgroepen spelers worden uitgewisseld in functie van het optimaliseren van de spelerskernen. TVJO Davy Luts zal de coördinatie van beide voetbalopleidingen combineren met het oog op een optimale sportieve afstemming. Een werkgroep met vertegenwoordigers van beide clubs stroomlijnt de verdere integratie van beide opleidingen en werkt de onderlinge verschillen weg. Beide clubs nemen tijdens het komende seizoen het initiatief tot overleg met het stadsbestuur met het oog op investeringen in de sportieve infrastructuur van de éégemaakte Jeugdopleiding.

Ons doel is dus om te komen tot een ééngemaakte voetbalopleiding voor alle kinderen en jongeren van Groot-Diest. De A-kernen van alle participerende clubs spelen autonoom verder; alle stamnummers blijven behouden. De jeugdploegen zullen onder die verschillende stamnummers aantreden, op de verschillende locaties. Ook op de velden van SK Deurne. Op die manier verbreedt en verdiept de jeugdwerking en ontstaan voor alle jonge voetballertjes aan het eind van hun opleiding doorstromingskansen op diverse sportieve niveaus, binnen een van de moederclubs en binnen de stad Diest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *