Covid-19 maatregelen

Lees alle updates ivm de coronamaatregelen op de website van: VOETBAL VLAANDEREN

BELANGRIJK:

  • Iedereen +12j, ook spelers en speelsters zelf, moeten een mondmasker dragen bij aankomst
  • ELKE speler, zowel van de thuisploeg als de uitploeg, brengt zijn EIGEN drinkfles meen gevuld, en deelt deze met niemand
  • Er mag in de kantine geen drank rechtstaand genuttigd worden. Drinken kan enkel op 1 van de voorziene zitplaatsen mits respect voor de anderhalve meter van mensen die niet in je bubbel zitten

COMPETITIESTART 2020-2021 VASTGELEGD:

Competitiestart 2020-2021

Gezien de politieke beslissing voor heel Vlaanderen, neemt Voetbal Vlaanderen volgende beslissingen met betrekking tot de start van alle Voetbal Vlaanderen competities:

De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) van Voetbal Vlaanderen worden zoals gepland aangevat in het weekend van 5 en 6 september 2020.

De provinciale competities worden aangevat in het weekend van 12 en 13 september 2020 met de geplande tweede speeldag. De ‘eerste’ speeldag zal worden gespeeld op woensdag 11 november 2020.

De competities 2de en 3de Hogere Afdelingen worden aangevat in het weekend van 19 en 20 september 2020 met de geplande ‘derde’ speeldag. De eerste en de tweede speeldag zullen zo snel mogelijk worden ingepland, om een correct sportief verloop mogelijk te maken.

De Beker van België start in het weekend van 29 en 30 augustus (ronde 1). Ronde 2 wordt gespeeld op 5 en 6 september 2020. Ronde 3 op 12 en 13 september en ronde 4 op 19 en 20 september 2020. Bekerwedstrijden krijgen voorrang op dubbel ingeplande competitiewedstrijden. De te uit te stellen competitiewedstrijden zullen zo snel als mogelijk worden ingepland, eventueel midweek, rekening houdende met de ‘verlichting’ en rekening houdend met de verplichtingen inzake de periodekampioenschappen.

De competities voor reserven worden zoveel als mogelijk gekoppeld aan de competities van de overeenkomstige eerste elftallen. Indien dit door omstandigheden onmogelijk is (voorbeeld inhaalwedstrijden midweek) zal hier naar een individuele oplossing gezocht worden of wordt de wedstrijd niet ingepland. 

Aanvullend melden we ook dat de recreatieve voetbalcompetities eveneens van start gaan in het weekend van 5 en 6 september.

VEILIGHEIDSRAAD GEEFT TOESTEMMING VOOR VERDUBBELING VAN PUBLIEK, EN EVENTUEEL MEER OP AANVRAAG

De Nationale Veiligheidsraad kwam op 20 augustus voor het eerst terug samen sinds eind juli. De gezondheidssituatie laat volledige normaliteit zeker nog niet toe, maar er is wel een stabiliserende trend en dat was voldoende voor een bijkomende versoepeling voor de sport. Een belangrijk lichtpunt nadat op de vorige Veiligheidsraad geleidelijke versoepelingen werden teruggedraaid of stopgezet.

De Veiligheidsraad besliste dat vanaf 1 september, en mits het dragen van een mondmasker, een verdubbeling van het publiek mogelijk wordt: 200 personen indoor en 400 personen outdoor. Het kunnen er ook meer zijn als de burgemeester en de minister groen licht geven, want clubs met een voetbalstadion van grotere capaciteit kunnen eventueel vanaf 1 september een aanvraag doen voor meer publiek toe te laten. Uiteraard moeten de geldende veiligheidsprotocollen nog steeds worden nageleefd, want het virus is nog steeds in ons midden en verdere inspanningen zijn nodig om een terugkeer naar volledige normaliteit mogelijk te kunnen maken.