VETERANEN SK DEURNE: DE KOP IS ER AF…

Een tijdje geleden rees bij een paar SK Deurnenaren het idee om met veteranen te starten. Men wou met ‘rijpere’ voetballers, bij voorkeur met een verleden of heden bij SK Deurne (speler, trainer, bestuurslid, ouder van een speler, …) dan wel met een band met het dorp Deurne, per week onderling een keer gaan trainen (lees: een ‘matchke’ spelen), desgevallend en bij gelegenheid in de vorm van zaalvoetbal.

Ondertussen lopen deze trainingen al een paar maanden, telkens op vrijdagavond vanaf 18h.30: soms met minder soms met met meer volk, maar altijd plezant.

Wat meer is: op 8 december 2018 speelden onze veteranen al een eerste wedstrijd in Hulst tegen de lokale veteranen waaronder nog een oude bekende uit de eerste klasse van het Belgische voetbal: Alex Verniers (KFC Beringen en Royal Antwerp FC). ‘Veteranen’ was voor wat Hulst betreft overigens relatief: er stonden wel wat jongere snaken in hun ploeg.

Lange tijd hielden onze veteranen gelijke tred maar de tweede helft moesten ze toch plooien en finaal werd er verloren met 6-2. Doelpuntenmakers van dienst waren Gwen Goots (die tekende voor het eerste doelpunt in de geschiedenis van onze veteranen 2.0) en Wim Van Kerckhoven. Voor de bezorgde lezers: de fysieke schade bleef beperkt – alleen Stefan Geyskens liep een spierscheur op.

De volgende spelers maakten de dienst uit van de veteranenploeg: Dave Geryl; Tim Kenens; Stefan Geyskens; Franky Goossens; Robbe Lamens; Christophe Raymaekers; Rik Verbeemen; Thierry Wouters; Frank Severijns; Gwen Goots; Wim Van Kerckhoven. Konden niet meespelen maar zijn trouw aanwezig op de trainingen: Nico Renders (coach); Patrick Peeters; Nico Gielen; Joël Pieck.

Meer dan dertig jaar later waren deze mannen dus de opvolgers van de destijds in Deurne bestaande veteranenploeg waarvan Marcel Wolput de bezieler was.

De veteranen zijn nog steeds op zoek naar vers bloed om op de vrijdagen, vanzelfsprekend af te ronden in de kantine, mee te komen trainen en bij gelegenheid een wedstrijd te spelen. In een echt competitieverband gaan spelen is niet direct de bedoeling. Geïnteresseerden kunnen zich steeds wenden tot de coach, Nico Renders (nico.renders@telenet.be en 0476311739).